top of page

Orthomoleculaire therapie

Middels orthomoleculaire therapie help ik je om jouw lichaam te laten herstellen van vage, langdurige, onverklaarbare klachten. Door aan de juiste knoppen te draaien, verbeter je de kwaliteit van cellen en weefsels, herstel je mogelijke blokkades en vul je tekorten aan. Dit doen we middels het inzetten van voeding, voldoende beweging, een goede nachtrust en supplementen die aansluiten bij jouw lichaam, geest en de te verhelpen klachten. Daarnaast gaan we samen op zoek naar een passende cadans tussen stress en ontspanning. Hierdoor ga jij je gegarandeerd beter voelen, inclusief meer energie en zelfvertrouwen!
 

Is orthomoleculaire therapie iets voor jou?
 

Kamp jij met klachten zoals:

  • Buikpijn 

  • Opgeblazen gevoel

  • Maagzuur 

  • Wisselende ontlasting 

  • Moe, futloos 

  • Slaapproblemen 

  • Verstoring in hormoonbalans 

  • Andere klachten die moeilijk verklaarbaar zijn

 

Dan is orthomoleculaire therapie wellicht iets voor jou!

Orthomoleculaire therapie wordt ook wel nutritionele therapie genoemd. Om jouw gezondheid te herstellen, maakt het namelijk alleen maar gebruik van middelen die jouw lichaam al kent. 
 

De focus ligt op oervoeding en planten, zoals vis, groenten, fruit, noten en kruiden. Bij een te lang tekort van één of meerdere essentiële voedingsstoffen, kunnen supplementen ingezet worden om deze balans te herstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan magnesium, omega 3 of vitamine D. Daarnaast kijk ik bij het geven van orthomoleculair advies naar je levensstijl; welke invloed heeft dit op je klachten en hoe kunnen we middels beweging en ontspanning ervoor zorgen dat je (weer) gezond(er) wordt! Om erachter te komen wat jij nodig hebt, voeren we een uitgebreid intakegesprek waarbij ik onderzoek welke systemen in het lichaam uit balans zijn en wat er nodig is om dit te herstellen.

Wat is orthomoleculaire therapie precies?

Neem dan vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken! Tijdens een gratis kennismakingsgesprek komen we erachter wat het beste bij jou past.

Benieuwd naar wat orthomoleculaire therapie voor jou kan betekenen?

bottom of page