top of page

Orthomoleculaire therapie

Middels orthomoleculaire therapie help ik je om jouw lichaam te laten herstellen van vage, langdurige, onverklaarbare klachten. Door aan de juiste knoppen te draaien, verbeter je de kwaliteit van cellen en weefsels, herstel je mogelijke blokkades en vul je tekorten aan. Dit doen we middels het inzetten van voeding, voldoende beweging, een goede nachtrust en supplementen die aansluiten bij jouw lichaam, geest en de te verhelpen klachten. Daarnaast gaan we samen op zoek naar een passende cadans tussen stress en ontspanning. Hierdoor ga jij je gegarandeerd beter voelen, inclusief meer energie en zelfvertrouwen!

Voordeel 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor

Voordeel 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor

Voordeel 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor ips

Voordelen

EQOLOGY

Zoals je wellicht hebt meegekregen ben ik bezig met een studie tot orthomoleculair epigenetisch therapeut. Met veel enthousiasme kan ik vertellen dat ik mijn eerste diploma heb behaald tot orthomoleculair adviseur! Maar wat houdt dat in?

Als orthomoleculair adviseur mag ik supplement advies geven, omega-3 testen afnemen, vitamine K2 + D3 testen afnemen en supplementen voorschrijven en verkopen. Na verschillende gesprekken met orthomoleculaire collega’s en een uitgebreid onderzoek naar de verschillende supplement leveranciers heb ik me uiteindelijk aangesloten bij EQOLOGY.

EQOLOGY is een producent van een divers aantal supplementen, waarbij de focust ligt op de kwaliteit en de werking van het product. Daarnaast zijn de supplementen van EQOLOGY gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dus vrij van synthetische geur- en kleurstoffen. Gewoon puur. En dat is precies wat ik wil uitdragen met Fit met Fleur!

Wat zijn de voordelen van omega-3?

De omega-3 vetzuren zullen de lichaamscellen ondersteunen die dit het hardst nodig hebben.De voordelen die je kan ervaren, door omega-3 te suppleren verschillen dus per persoon.

Mogelijk voordelen zijn:

- Het bevorderen van de groei, ontwikkeling en kwaliteit van het brein

- Het verlagen van de bloeddruk bij mensen met een hoge bloeddruk

- Het HDL-cholesterol niveau verhogen ten opzichte van het LDL-cholesterol

- Het verlagen van de ontstekingswaarde, of zelfs het tegen gaan van ontstekingen

- Vermindering van de symptomen van ADHD

- Vermindering van insulineresistentie

- Het bevorderen van je energie door de dag heen

- Vermindering van symptomen bij verschillende auto-immuunziektes

- Het verminderen van vet in de lever bij mensen met niet-alcoholische leververvetting

- Het verbeteren van botsterkte en gewrichtspijn

- Vermindering van menstruatiepijn

- Bevordering van de duur en kwaliteit van slaap

- Het bevorderen van een gezonde, zachte, vochtrijke huid

- Het aanmaken én verbranden van lichaamsvet

Omega 3 vetzuren, wat is het?

Omega-3 is belangrijk voor de gezondheid en bij het voorkomen en/ of remmen van uiteenlopende chronische (ontstekings-)ziekten. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, allergieën, diabetes type 2, obesitas, parkinson, alzheimer en dementie. 

 

Om deze reden is voldoende omega-3 belangrijk voor een juiste vetzuurbalans, vooral omdat onze huidige voeding naar verhouding veel omega-6 bevat: omega-6 werkt ontstekingsbevorderend en omega-3 ontstekingsremmend.

Wanneer jouw vetzuren in disbalans zijn, raken jouw lichaamscellen verhard en dus beschadigd.Beschadigde cellen nemen voedingsstoffen maar gedeeltelijk op en kunnen niet alle afvalstoffen uitscheiden. Hierdoor vergroot je de kans op bovenstaande chronische (ontstekings-)ziekten. Om je lichaamscellen (weer) soepel en gezond te krijgen én te behouden, wordt dagelijkse suppletie aangeraden.

bottom of page